Le consumption de lacte reduce le risco de maladias cardiac, dice un studio.

(Languages of this post: Interlingua, Portuguese, English)

Un studio publicate in le magazin “American Journal of Clinical Nutrition” revela que biber tres bicarios de lacte per die pote diminuer usque 18% le risco de maladias cardiovascular.

Le professor Sabita Soedamah Muthu, del Departamento de Nutrition Human del Universitate de Wageningen, in Hollanda, conduceva le studio con le collaboration de recercatores del Universitate de Harvard, in le Statos Unite.

Illa analysava presso 5.000 studios sur le mesme thema facite in Europa, le Statos Unite, e Japon durante un anno e medie e concludeva que le lacte es realmente benefic pro le sanitate del corde.

“Il habeva resultatos multo contradictori sur le relation del consumption de lacte con le sanitate in le studios. A vices on concludeva que il ha un relation benefic, a vices malefic, e altere vices nulle relation”, diceva le professor.

Le resultatos de un numero diverse del studios esseva combinate, utilisante le quantitate de lacte consumite diariemente per cata individuo.

In un analyse final del numeros, Soedamah Muthu percipeva que un bicario de lacte cata die pare haber un relation con un reduction de 6% in le risco de maladias cardiovascular.

“Nos poteva demonstrar le effectos positive de consumer usque tres bicarios cata die, quando le risco de problemas in le corde se diminue a un taxo de 18%.

Secundo le investigator, il non habeva ulle relation inter le consumption de lacte integral o lacte disbutyrate e le augmentation del risco de maladias cardiac.

Consumo de leite reduz risco de doenças cardíacas, diz estudo

Um estudo publicado na revista “American Journal of Clinical Nutrition” revela que beber três copos de leite por dia pode diminuir em até 18% o risco de doenças cardiovasculares.

A professora Sabita Soedamah-Muthu, do Departamento de Nutrição Humana da Universidade de Wageningen, na Holanda, conduziu o estudo com a colaboração de pesquisadores da Universidade de Harvard, nos Estados Unidos.

Ela analisou cerca de 5 mil estudos sobre o mesmo tema feitos na Europa, os Estados Unidos e Japão durante um ano e meio e concluiu que o leite é realmente benéfico para a saúde do coração.

“Havia resultados muito contraditórios sobre a relação do consumo de leite com a saúde nos estudos. Às vezes concluía-se que há uma relação benéfica, às vezes maléfica e outras vezes, nenhuma”, disse a professora.

Os resultados de várias das pesquisas foram combinados, utilizando a quantidade de leite consumida diariamente por cada indivíduo.

Em uma análise final dos números, Soedamah-Muthu percebeu que um copo de leite ao dia parece ter relação com uma redução de 6% no risco de doenças cardiovasculares.

“Conseguimos demonstrar os efeitos positivos de consumir até três copos por dia, quando o risco de problemas no coração fica 18% menor.”

Segundo a pesquisadora, não foi encontrada nenhuma relação entre o consumo de leite integral ou desnatado e o aumento do risco de doenças cardíacas.

Milk consumption reduces risk of heart disease, a study says

A study published in the journal “American Journal of Clinical Nutrition” shows that drinking three glasses of milk a day may decrease by up to 18% the risk of cardiovascular disease.

Prof. Sabita Soedamah Muthu, of the Department of Human Nutrition, Wageningen University, in The Netherlands, conducted the study with the collaboration of researchers from Harvard University in the United States.

She reviewed some 5,000 studies on the same subject made in Europe, the United States, and Japan for a year and a half and concluded that milk is actually beneficial to heart health.

“There were very mixed results on the relationship of milk consumption in health studies. Sometimes it was concluded that there is a beneficial relationship, sometimes a harmful one, and sometimes none at all,” said the teacher.

The results of several of the studies were combined, using the amount of milk consumed daily by each individual.

In a final analysis of the numbers, Soedamah-Muthu realized that a glass of milk a day seems to be related to a 6% reduction in risk of cardiovascular disease.

“We were able to demonstrate the positive effects of consuming up to three glasses a day, when the risk of heart disease is 18% smaller.”

According to the researcher, there was no relationship between consumption of whole milk or skimmed milk and increased risk of heart disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: