Bonobos

(Languages of this post: Interlingua, Spanish, Catalan, English)

Le bonobo (Pan paniscus) es un chimpanze cognoscite anque como “chimpanzee pygmeo”. Le bonobos se vide rarmente foras de lor habitat normal e non es tan cognoscite como le chimpanzes. Le duo animales ha un apparentia multo simile, ma le bonobos generalmente ha un facie nigre, aures plus parve, e gambas plus longe.

Illos vive in le densas pluvisilvas de Africa central e mangia principalmente fructos e folios que illos collige in le arbores. Lor altor adulte pote arrivar a un metro.

Le studios de paleoanthropologia e paleozoologia demonstra que le bonobos descende del chimpanzes, habente se separate de iste specie ante unes 2 milliones de annos.

Un mutation genetic, le qual dava origine al bonobos, esseva particularmente favorabile pro le prosperitate de iste specie: Se reduceva le grandor de iste animales–lo que generalmente, ben que non sempre, implica minus necessitates nutritional. Iste mutation anque cambiava lor comportamento, e le feminas, in loco del masculos, comenciava a organisar e diriger gruppos de bonobos.

On ha parlate de un “matriarchato” inter le bonobos desde que lor organisation social face que le violentia inter bonobos individual sia assatis basse, essente le feminas le mediators del relationes inter iste animales.

Como le feminas es dominante in le societate bonobo, quando un episodio de violentia se produce inter le masculos, sovente le feminas les pacifica con le contacto sexual.

Le relationes sexual joca un rolo central in le societate del bonobos e es utilisate pro resolver conflictos e anque como salute, moneta de cambio pro adquirer nutrimentos o favores, o como simple diversion.

Le bonobos es le sol primates non-human que ha essite observate a practicar omne tipo de activitates sexual: basios con lingua, relationes vaginal facie a facie, sexo oral, frication de genitales inter feminas e inter masculos, masturbation, e tocamentos erotic.

Bonobos

El bonobo (Pan paniscus) es un chimpancé conocido también como “chimpacé pigmeo”. Los bonobos se ven raramente fuera de su hábitat natural y no son tan conocidos como los chimpancés. Los dos animales tienen un aspecto muy semejante, pero los bonobos suelen tener un rostro negro, las orejas más pequeñas y las piernas más largas.

Ellos viven en las densas pluviselvas de África central y comen principalmente frutos y hojas que recogen en los árboles. Su talla adulta puede alcanzar un metro.

Los estudios de paleontología y paleozoologia evidencian que los bonobos descienden de los chimpancés, habiéndose separado de esta especie hace unos 2 millones de años.

Una mutación genética, la que diera origen a los bonobos, fue particularmente favorable para que esta nueva especie prosperara: Se redujo el tamaño de estos animales–lo que suele implicar, aunque no siempre, menos requisitos nutricionales. Esta mutación también cambió su comportamiento, y las hembras, en lugar de los machos, empezaron a organizar y dirigir grupos de bonobos.

Se ha hablado de un “matriarcado” entre los bonobos, ya que su organización social hace que la violencia entre bonobos individuales sea bastante baja, siendo las hembras las mediadoras de las relaciones entre estos animales.

Debido a que las hembras son dominantes en la sociedad bonobo, cuando un brote de violencia se produce entre los machos, las hembras a menudo los pacifican con el contacto sexual.

Las relaciones sexuales juegan un papel central en la sociedad de los bonobos y son utilizadas para resolver conflictos y también como saludo, moneda de cambio para conseguir comida o favores o como simple entretenimiento.

Los bonobos son los únicos primates no humanos que han sido observados practicando todo tipo de actividades sexuales: besos con lengua, relaciones vaginales cara a cara, sexo oral, roces de genitales entre hembras y entre machos, masturbación y tocamientos eróticos.

Bonobos

El bonobo (Pan paniscus) és un ximpanzé conegut també com “ximpazé pigmeu”. Els bonobos es veuen rarament fora del seu hàbitat natural i no són tan coneguts com els ximpanzés. Els dos animals tenen un aspecte molt similar, però els bonobos solen tenir la cara negra, orelles més petites i les cames més llargues.

Ells viuen a les denses pluviselvas de l’Àfrica central i mengen principalment de fruits i fulles que cullen en els arbres. La seva talla adulta pot arribar a un metre.

Els estudis de paleontologia i paleozoologia evidencien que els bonobos descendeixen dels ximpanzés, havent-se separat d’aquesta espècie fa uns 2 milions d’anys.

Una mutació genètica, la qual donés origen als bonobos, va ser particularment favorable perquè aquesta nova espècie prosperés: Es va reduir la grandària d’aquests animals–el que sol, encara que no sempre, implica menys requisits nutricionals. Aquesta mutació també va canviar el seu comportament, i les femelles, en lloc dels mascles, van començar a organitzar i dirigir grups de bonobos.

S’ha parlat d’un “matriarcat” entre els bonobos, ja que la seva organizació social fa que la violència entre bonobos individuals sigui bastant baixa, essent les femelles les mediadores de les relacions entre aquests animals.

Com que les femelles són dominants en la societat bonobo, quan un brot de violència es produeix entre els mascles, les femelles sovint els pacifiquen amb el contacte sexual.

Les relacions sexuals juguen un paper central en la societat dels bonobos i són utilitzades per a resoldre conflictes i també com salutació, moneda de canvi per aconseguir menjar o favors o com simple entreteniment.

Els bonobos són els únics primats no humans que han estat observats practicant tot tipus d’activitats sexuals: petons amb llengua, relacions vaginals cara a cara, sexe oral, frecs de genitals entre femelles i entre mascles, masturbació I tocaments eròtics.

Bonobos

The bonobo (Pan paniscus) is a chimpanzee also known as the “pygmy chimpanzee.” Bonobos are rarely seen outside their natural habitat, so they are not as well known as chimpanzees. The two animals have a very similar appearance, but bonobos often have a black face, smaller ears and longer legs.

They live in the dense rainforests of central Africa and eat mostly fruits and leaves collected on trees. Their adult height can reach one meter.

Studies of paleontology and Palaeozoology show that bonobos descended from chimpanzees, having been separated from this species for about 2 million years.

A genetic mutation that gave rise to the bonobos was particularly favorable for this new species to flourish: The size of these animals was reduced–which generally, though not always, implies reduced nutritional needs. This mutation also changed their behavior, and females rather than males, began to organize and lead groups of bonobos.

There has been talk of a “matriarchy” among the bonobos, since their social organization reduces violence among them considerably, with females mediating relationships among these animals.

Because the females are dominant in bonobo society, when an outbreak of violence occurs among males, females often pacify them with sexual contact.

Sexual relations play a central role in bonobo society and are used to resolve conflicts and also as a way of greeting, a currency in exchange for food or favors, or as simple entertainment.

Bonobos are the only non-human primates that have been observed to practice all kinds of sex: tongue kissing, face to face vaginal intercourse, oral sex, genital rubbing between females and males, masturbation, and erotic touching.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: